logofobia


Presentació de “La efervescencia social de los años veinte. Barcelona 1917-1923”
Març 13, 2017, 10:11 am
Filed under: activitats, noticies, Uncategorized

presentacióaisaEl proper divendres 17 de març a les 20h presentem “La efervescencia social de los años veinte. Barcelona 1917-1923” amb en Manel Aisa, autor del llibre, a l’Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona.

En el període de 1917 a 1923 la CNT va saber trobar la manera d’organitzar el malestar dels humils, va entendre que només ells amb el seu esforç podien tenir la capacitat per organitzar i construir una societat paral·lela que oferís les oportunitats que les institucions estatals eren incapaces d’oferir als seus conciutadans. “La Construcció de la Societat Paral·lela”, que pren forma i definició sobretot a partir del Congrés Regional de la CNT en 1918, articula els esforços cap a les Escoles Racionalistes, Ateneus, els Sindicats d’Indústria, les Cooperatives de Consum, les Cooperatives de Construcció, els Socors Mutus, els Economats, etc.

Tot això encaminat a teixir una resposta social, que tenia per objectiu dignificar la vida del moviment obrer i les seves famílies. Al mateix temps eren perseguits i represaliats per tota una amalgama de sanguinaris estaments estatals: Policia, Guàrdia Civil, Exèrcit, Somaten, Sindicat Lliure, i les bandes de pistolers de Bravo Portillo i el Baró de Köenning; dirigits per la Patronal i el tir a l’esquena de la “Llei de Fugues”.


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: