logofobia


Presentació a Girona de “Quico Sabaté i la guerrilla anarquista”.
Novembre 4, 2015, 10:41 am
Filed under: activitats

Cartell Quico GironaEl proper dia 20 de novembre presentem a l’ Ateneu Popular Salvadora Catà el llibre “Quico Sabaté i la guerrilla anarquista”.
Llibre editat per Descontrol i la Comissió Centenari de Quico Sabaté, coordinat per en Ricard de Vargas Golarons.

Quico Sabaté i la guerrilla anarquista és un treball col·lectiu, de diferents autors/res, que recopila i actualitza la memòria sobre el Quico Sabaté i la lluita de diferents grups d’acció de guerrilla urbana a Catalunya, que van actuar entre 1939-60.

A través de la figura de Francesc Sabaté Llopart, intentem aproximar-nos al fenomen de la lluita guerrillera urbana i anarquista, duta a terme a Catalunya des del final de la Guerra Civil espanyola. Aquesta lluita serà tot un referent per a la següent generació de lluitadors i lluitadores antifranquistes, així com pels grups guerrillers de diversos països de Sud-Amèrica, durant les dècades dels 60 i 70.

Amb aquest llibre no pretenem només realitzar una recuperació històrica, pensem que aquesta experiència de lluita pot aportar elements de reflexió que ajudin a encarar la lluita del present i el futur de les noves generacions.

Davant el capitalisme més salvatge i la regressió de llibertats que patim, malgrat l’aparença d’uns drets bàsics, les accions d’aquests guerrillers ens esperonen per lluitar col·lectivament i de manera decidida envers l’assoliment real d’una sobirania que comporti alhora l’avenç cap a una societat més lliure i una transformació social.


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: