logofobia


No n’hi ha prou de lamentar Comunicat de l’Assemblea Plataforma UdG
Desembre 20, 2011, 6:32 pm
Filed under: Uncategorized

El passat divendres 16 de desembre, en motiu de la visita d’Artur Mas als actes de celebració del 20è aniversari de la UdG, unes 300 persones, estudiants, PAS i professorat, es van manifestar a l’exterior de l’església de Sant Domènec, per mostrar el rebuig a la visita del president, en un acte privat i elitista, així com a la política de retallades del govern i de la UdG, que afecten tant a la qualitat docent, com al cost de la formació, i a les condicions de treball del personal de la universitat i del professorat.

L’acte de protesta es va produir enmig d’un fort i desproporcionat desplegament dels Mossos d’Esquadra (al voltat d’unes vint furgonetes d’antiavalots), i va tenir com a conseqüència una brutal càrrega policial contra estudiants, professors i resta de treballadors, dins l’edifici de la facultat de Lletres, amb l’autorització de la rectora.

El resultat de la càrrega va ser de 15 manifestants ferides i la detenció posterior, un cop finalitzada la protesta, de 3 persones amb càrrecs d’atemptat a l’autoritat i desordres.

El Rectorat de la UdG, el mateix divendres va publicar un comunicat on lamentava els fets, justifica la necessitat de protegir els assistents a l’acte i apel·lava al respecte, la tolerància i el diàleg.

Davant d’això, volem manifestar:

-No n’hi ha prou de lamentar els incidents, quan des del Rectorat s’ha autoritzat l’entrada dels Mossos d’Esquadra a la Universitat.

-No es pot justificar la necessitat d’intervenció en un acte de commemoració del 20è Aniversari de la UdG, totalment elitista, exclusiu i excloent, prova de la lògica que regeix la política del Rectorat, just quan s’han acomiadat a tants treballadors i s’ha imposat unes taxes privatives als estudiants.

-Els que parlen de respecte i la tolerància són aquells que estan utilitzant la violència i sense establir cap tipus de diàleg amb la comunitat universitària, i ja són molts mesos amb aquesta actitud.

-Els qui parlen de diàleg són justament aquells que han imposat acomiadaments i retallades sense tenir en compte estudiants, professorat i PAS, en definitiva a la comunitat universitària. Aquesta comunitat està essent maltractada amb decisions com l’augment d’alumnes per grup-classe, menys optativitat, augment de la càrrega docent per professorat a temps complet, acomiadaments (eufemísticament anomenats no-renovacions) del professorat associat i de treballadors interins, increment de les taxes universitàries, i un llarg etcètera. Actes de violència institucional als quals cal afegir la cirereta del pastís del passat divendres: actes de violència física contra la comunitat universitària.

Amb quina legitimitat, doncs, es fa servir la retòrica de la convivència, el respecte i el diàleg? Amb qui s’ha dialogat per aplicar les retallades?

El comunicat oficial del Rectorat, així com la versió policial de la conselleria d’Interior, són una mostra de la voluntat i l’estratègia de criminalització de les persones i moviments que lluiten per defensar els drets socials, contra les retallades, contra les privatitzacions, que el govern de la Generalitat està impulsant.

Per aquests motius, seguim denunciant l’actuació repressiva i la violència injustificada per part dels Mossos d’Esquadra, així com l’entrada del cos policial dins del recinte universitari, sota l’autorització de la rectora.

I per això, exigim:

-La dimissió de la Rectora Anna Maria Geli, com a corresponsable d’uns fets tant greus com haver autoritzat la presència i actuació policial dins el recinte universitari.

-La denúncia formal i pública per part del Rectorat de l’actuació desproporcionada dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que han agredit i posat en perill la integritat dels estudiants, PAS i professorat, que legítimament es manifestava.

-La dimissió de Felip Puig com a Conseller d’Interior i màxim responsable de l’actuació violenta dels Mossos d’Esquadra en aquesta manifestació com en d’altres mobilitzacions socials.

-La retirada dels càrrecs contra les persones imputades.

Prou repressió contra els moviments socials

Prou retallades a la universitat

L’educació no es negocia

Assemblea Plataforma UdG


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s%d bloggers like this: