logofobia


Homenatge a Buenaventura Durruti a Girona
Novembre 7, 2011, 9:54 pm
Filed under: activitats

El 10 de novembre al “Punt de trobada”- Rambla de la Llibertat a les 18h.Acte d’homenatge a Buenaventura Durruti en l’efemèride dels 75 anys de la seva mort.

Aquest homenatge al company Buenaventura Durruti, en l’efemèride de la seva mort en combat el 20 de novembre de 1936, agafa una major importància, igual que el del matí del 20-N a la seva tomba en el barceloní cementiri de Montjuïc, a causa de la burla que significa la farsa electoral de la dictadura democràtica burgesa parlamentària espanyola en aquesta dada històrica, doncs aquestes eleccions es troben totalment segrestades per l’FMI, el Banc Central Europeu i l’eix Berlín-París, anomenat Unió Europea.

Al mateix temps, celebrar un homenatge a Durruti a Girona representa també un homenatge als proletaris de les terres de la demarcació gironina que van lluitar en la denominada columna Durruti en els fronts d’Aragó i de Madrid fa 75 anys.

En aquest sentit recordem que en el decurs de l’acte del dijous 10 de novembre faran ús de la paraula persones vinculades familiarment a Durruti en el seus temps de jove a León al mateix temps que d’altres que tenien familiars a la columna Durruti.

Així, farà ús de la paraula un net del company
Laurentino Tejerina, un militant anarquista molt conegut a León que va acompanyar a Durruti en les seves primeres activitats llibertàries.

També parlarà un company que la seva àvia era germana del taxista Quim Torres Bofill, fill de l’Escala i company de lluita de Durruti a Barcelona i més endavant en el front d’Aragó i en el de Madrid, quan aquest va morir.

-Nota: La gent organitzadora estem intentant la presència en aquest acte d’altres familiars de combatents en la columna Durruti.

AMICS I AMIGUES DE DURRUTI

Dijous 10 de novembre a les 18h. a Girona
al “Punt de trobada”- de la Rambla

-Projecció del documental
“Durruti en la Revolución”
-Paraules


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: